Dobrzánszky Adolf temetése
Správa o tom, že z Insbrucku boli prevezené telesné pozostatky rusínskeho národného buditeľa Adolfa Dobrianského [narodený 18. 12. 1817 v Rudlove, okres Vranov] do obce Čertižné, kde ho miestny farár chcel pochovať do tamojšieho kostola. Ľud sa však vzbúril proti tomu, nakoľko Dobrianskeh nepovažovali za Maďara a teda nevidia dôvod aby bol pochovaný v Uhorsku s pompou. Následne bol A. Dobriansky pochovaný v obyčajnom hrobe na cintoríne v Čertižnom 25. marca 1901