Kereskedőink és a Bécs - Szemere, Emil
Úvaha na tému obchodu na Zemplíne v roku 1901. Obchodníci tovar kupujú zo zotrvačnosti vo Viedni od obchodníkov za predražené peniaze. Upozornenie na to, že keby kupovali tovar priamo továrnikov (výrobcov) mohol by byť oveľa lacnejší.