Fürdő megnyitás
Správa o pripravovanom zahájení kúpeľnej sezóny kúpeľov Malčice od 15. mája 1901 spojené so spoločenskou zábavou. Zásluhy na dobrom stave kúpeľov patria tamojšiemu statkárovi Gabrielovi (Gábor) Stepán-ovi. Poznámka o tom, že kúpele Malčice sú najusporiadnejšie kúpele na Zemplíne