Márványtelep Zemplénvármegyében...
Informácia o tom, že správa o ložisku čierneho mramoru v katastri obce Krivošťany nie je natoľko výdatné, ako o tom doniesli tieto noviny správu. Majiteľ Vojtech (Béla) Miskovics už v roku 1895 dal urobiť rozbor a výdatnosť zdroja nebola veľká. Oblasť obsahuje 150 holdov zeme a nie ako bolo uvedené v predchádzajúcom článku že 12 holdov zeme. Súdobý majiteľ Moskovics získal pozemky na základe predkupného práva.