Engel József szobrász - Ny. b.
Správa o úmrtí rodáka zo Zemplína, sochára Jozefa Engela v Budapesti [28. mája] v roku 1901 vo veku 86 rokov. [Narodil sa v Sátoraljaujhely 26. októbra 1815] v židovskej ortodoxnej rodine. Otec ho poslal študovať do školy Talmudu v Bratislave. Tu sa však upísal umeniu a [výtvarné vzdelanie získal vo Viedni, Paríži a Mníchove. Na svetovej výstave vo Viedni získal zlatú medailu . Viac pozri: Magyar Életrajzi Lexikon].