A bodrogközi Tisza szab. társulat-
Referát o zasadaní predsedníctva Medzibodrožského združenia na reguláciu rieky Tisy (A bodrogközi Tisza Szabályozó Társulat) pod vedením grófa Jozefa (József) Mailátha konaného dňa 11. júla 1901 v [Kráľovskom Chlmci]. Prerokované otázky následkov dlhjotrvajúceho sucha (možnosti polievania), predložená požiadavka na ministerstvo ohľadom regulácie riek Topla a Ondava. Rozloženie čerpania pôžičky. Najvyššie kráľovské ocenenie pre hlavného inžiniera spoločnosti Viktora Gejzu Révyho za práce poslané na výstavu do Paríža. [Spoločnosť založená v Lelesi roku 1846 pod názvom: Tiszavölgyi Társulat Bodrogközi Tiszaszabályzó Vállalata]