Nagy tűzvész
..práva o veľkom poťiari v obci Zemplínske Hradište dňa 23.07.1901. Škoda vyčíslená nad 20 tisíc korún. Veľké úsilie pri hasení požiaru zaznamenali: panský správca Július (Gyula) Pauliczky a obvodný notár Ján (János) Rácz.