Állami iskola Tavarnán
Správa o tom, že ministerstvo školstva a náboženstva prehlásilo, že v Tovarnom postaví novú štátnu ľudovu školu, ktorej činnosť začne v školskom roku 1901/1902. Kritika pomalosti pri zoštátňovaní škôl všeobecne v Uhorsku