Orosz tisztek Zemplénben
Správa o tom, že v obci Dlhé nad Cirochou 9. augusta 1901 pristála vzducholoď vedená ruským dôstojníkom. Pokiaľ sa záležitosť neprešetrí (či neide o špionáž) - nemôže dôstojník odcestovať.