Köszönetnyilványitás - Matyaczko, Juraj
Text verejného pooďakovania zo strany gréckokatolíckeho kňaza obce Veľaty Juraja (György) Matyaczko adresované grófovi Alexandrovi Andrášimu (Sándor Andráši) za finančnú, materiálnuaj morálnu podporu pri znovusprevádzkovaní rímskokatolíckeho kostola, fary ako aj ľudovej školy v obci, ktorá následkom požiaru pred dvoma rokmi bola značne zničená.