Uj iskola
Správa o tom, že v obci Krivošťany (dnes časť Strážskeho) bude prebiehať obnova ľudovej školy, ktorá bude mať maďarského učiteľa (slovenský učiteľ bol penzionovaný) a povedie tak tamojšie deti ku "maďarskému vlastenectvu".