Az amerikai pénz aredménye
Správa o tom, že falkušovskí gazdovia kúpili od Pavla (Pál) Nyevického, bývalého budkovského veľkostatkára 72 katastrálnych jutár pozemkov na lúky. Pred 8 rokmi Falkušovčania kúpili majetok Antona (Antal) Juházsa. "Ľudu treba pozemky, lúky, veľkí páni, a zastaví sa vysťahovalectvo z latifundiami požehnaného Zemplína".