Zemplén vármegye történeti földrajza. 67 - Dongó Gy., Gejza
Monografia o obciach Božčice a Cejkov. Bošnicu-Božčice autor predstavuje cez Súpisy Bocskayových statkov z r.1670. Monografiu Cejkova napísal miestny učiteľ. Svoje vývody nestavia na dokumentoch, skôr na ústnom podaní, vykopávkach i na vlastnej znalosti chotára. Najcnnejší nález je večné svetlo v kostole z roku 1075. Na maďarských chotárnych názvoch pri rieke Ošva - ktoré proti vôli poddaných i novších zápisoch v pozemkových knihách presadzovali zemepáni - odvodzuje maďarskosť slovenskej dediny.