Helyrajzi politikai jegyzetek Varannó mezövárosrol. Notitia Typographyco /!/ Politica oppidi Varanne - Dongó Gy., Gejza
Preklad latinského originálu zo zbierky dokumentov rímskokatolíckej fary z r. 1814. O majiteľoch mesta, medzi ktorých patrila aj Alžbeta (Erzsébet) Báthory. Aj tu vraj kántrila komorné ako v Čachticiach. Potvrdzuje to výpoveď jej sluhu Ficka. - O hrade Čičava, ktorý ešte r. 1618 bol zachovaný. Trpel od Thökölyovcov. Hrad v roku 1704 obnovený.