Zemplén vármegye politikai és helyrajzi ösmertetése. 81 - Matolai, Atila
V 81.pokrač. uzatvára vlastnícke vzťahy a náhrobné nápisy v Sečovciach a informuje o slovenských obciach: Bačkov/Bochkov - dal meno Bocskayovcom, hrad Brečťan-Puruštyán/Dargov, Trnavka, Veľké a M.Ozorovce, Zemplínska Teplica, Egreš, Čeľovce v súvislosti s ich zemepánmi.