Történeti jegyzetek Zemplén vármegyéröl 91 - Dongó Gy., Gejza 1853-1928
Roku 1676 Košice na južnej strane opevnili citadelou. Košická porada o odrezaní Malkontentov od Sedmohradska. Malkontenti robili prepady na Dargove. V Košiciach generál Cob menovaný za armádneho veliteľa, proti malkontaentom a kurucom zaviedol mučivé popravy. Oni sa za to kruto mstili nemeckým vojakom. Cob odvolaný, nahradený zmierlivým grófom Wrbnom. Gubernátor Ampringen prenasledoval zemanov. Roku 1680 Imrich Thökölyi organizuje sprisahanie, Leopold a Žigmund Drugeth sa usilujú o zmier, zemplínski zemani žiadajú odpustenie daní