Kovaliczky Kornél
Obsiahly článok obsahuje životopis katedrálneho veľkoprepošta, pápežského preláta a kapitulného vikára, kladne hodnotí jeho činnosť pri príležitosti jeho úmrtia vo veku 66 rokov /24. apríla 1912/. Uverejnenie smútočného oznamu prešovskej gréckokatolíckej kapituly a profesorov učiteľského ústavu. Zosnutý sa narodil 14. októbra 1846 v Detríku /Zemplínska župa/, študoval na filozofickej fakulte v Budapešti, kde sa zaoberal aj slovanskými jazykmi.