Zemplén a Váradi Regesztromaban - Dongó Gy., Gejza
Zápisy v regestri umožňujú autorovi polemizovať s historikom Karácsonyim o význame názvu obce Zampto a Dobur; - podľa autora tieto názvy patria dnešným obciam Somotor a Dobra v Trebišovskom okrese.