Birtokvétel
Z majetku grófa Gábora Lónyaya v Drahňove odkúpili tamojší gazdovia 150 jutár lúk po 1200 siahach za 700 korún. Z majetku toho istého grófa v Slavkovciach hodlajú odkúpiť tamojší gazdovia 100 katastrálnych jutár.