Deregnyei Daróczy Ferenc végrendelete - Péter, Michal
Rozsiahly dokument na 6 pokračovaní z lónyayovskej knižnice v Drahňove z r.1608-1610 je aj zaujímavým zrkadlom doby. O Daróczyho šľachetnosti svedčí aj zriadenie nemocnice pre chudobných v Drahňove