A Lónyay grófok deregnyei levéltáráról - Péter, Michal
Autor pri zbieraní údajov k Žigmundovi Lónyaymu navštívil archív Lónyayovcov v Drahňove a podáva správu o materiáloch, ktoré sa môžu využiť k dejinám Zemplínskej župy. Vyzdvihuje kurucký denník skrývajúceho sa vojaka Františka Rákocziho II., materiál k zemianskej vzbure r. 1805 a skupinu diplomov.