Vasuti állomást Málczának - Bötös, Samuel
List malčického lekárnika, v ktorom argumentuje za výhody železničnej stanice v Malčiciach: ľudnatosť okolia, priemyselné a poľnohospodárske podniky, veľkostatky, dobré cesty, vytvoria väčší obrat ako v Budkovciach. Aj terénne a vodné podmienky sú v smere Kopčany, Drahňov, Malčice lepšie ako okolo Budkoviec. Malčické okolie vie zabezpečiť aj vyšší príspevok na stavbu železnice.