A bodrogközi gazdasági vasut
Správa o pláne postaviť železnicu, ktorá spojí Kráľovský Chlmec so Sárospatakom, prípadne so Stredou nad Bodrogom. Na stavbu železnice podnikatelia gr.J.Majláth a br.M.Sennyey chcú utvoriť úč.spoločnosť. Železnici sa pripisuje veľký hospodársky význam