Uj pénzintézetek
V Zemplínskej župe sa rozmáha zakladanie nových peňažných ústavov. Po Humennom a Sárospataku zakladajú sporiteľne v Sečovciach, Novom Meste pod Šiatrom a Kráľovskom Chlmci. V Kráľovskom Chlmci je to odôvodnené, ale v druhých mestách treba uvážiť ich opodstatnenie.