Zemplénvármagye történeti földrajza. 42 - Dongó Gy., Gejza
Ďalší diel historického miestopisu zverejňuje monografiu malej obce Bačka z XI. stor. Zoširoka etymologizuje názov obce z pečeňovského i staroslovanského osídlenia. Majitelia obce. Obyvatelia sú poľnohospodári. V roku 1901 na 100 obyvateľov pripadlo 20 vysťahovalcov do Ameriky.