Czenczes (Czenkes) eltünt helység cenzusa - Dongó Gy., Gejza
R. 1670 slovenská osada patriaca k Bačkovskému hradu mala 9 rodín. K histórii tejto zaniknutej obce na základe archívnej listiny rodiny baróna Gustáva Fischera.