Olasz Liszka Diáricmából. 12 - Dongó Gy., Gejza
Župa nariadila richtárom vybrať verejné dane pod hrozbou pokuty. Súpis potravín, najmä ovsa, obilnín pre vojsko. Predvedenie regrútov. Doprava uhlia z lesov v Malých Ozorovciach a v Bačkove pre štátne hute v Smolníku. Povinné hlásenie hostí, odovzdanie strelných zbraní, postavenie obranných oddielov. Marcové nariadenia 1849.