Egyházi kinevezés
Správa o dočasnom menovaní košického kazateľa Ľudovíta (Lajos) Kristófa za farára do Trhovišťa na uvoľnené miesto po nebohom Melicharovi (Menyhért) Kapossym. Definitívne menovanie nemôže byť prevedené nakoľko grófske rodiny Sermage a Andráši sa nedohodli na doplnení tohto postu