Zemplén vármegye történeti földrajza. 66 - Dongó Gy., Gejza
Ďaľšie pokračovanie monografie o obciach. Obec Borša - rozvádza hanebný útek zemplínskych vojsk i jeho vodcov Františka Rákociho I. a hl. župana Istvána Bocskayho z Borše pred cisárskymi vojskami. Len podžupan Ferenc Bónis bol hrdinom a martýrom povstania. Kruté katolicizovanie Žofie (Zsófie) Báthoryovej vedené z boršanského hradu. Éra Ilovy Zrinyiovej, ktorá tu porodila Františka Rákocziho II.