Zemplén vármegye történeti földrajza. 64-65 - Dongó Gyárfás, Gejza, 1853-1928
Pokračovanie monografie o obci Borša. 27.3.1676 sa tu narodil František Rákoci II. (Ferenc Rákoczi II.) Tu mali pochovať aj jeho pozostatky. Popis kaštieľa z r. 1676. Podzemný tunel viedol z Borše do Sárospataku. Text prejavu E. Matolaiho pri odhalení pamätnej tabule 11.6.1882 v boršanskom kaštieli