Adatok a bodrogközi lelkészégek XVII. évszazbeli történetéhez - Lojda, Jozef
Výpisy z vizitačnej knihy zemplínskeho seniora ref.cirkvi miskolczi I.Csulaka. Záznam z r.1629 hovorí o farách v Bačke, Boťanoch, Trakanoch, Pribeníku. Záznam z r.1639 poukazuje na neusporiadané pomery dôchodcov botianskeho duchovného M.Váradyho.