Zemplén vármegye történeti földrajza.50 - Dongó Gy., Gejza
Dokončenie monografie o Brekove a hrade. Uvádza slovanské chotárne názvy, ale Okur a Čabarku pokladá za staromeďarské, hoci cituje aj slovenskú etymológiu Okura. Čabarku odvodzuje od hunského kniežaťa Csabu. Autor priam zaklína vrchy Okur a Čabarku, aby pomaďarčili kraj. Administratívno-demografické údaje o malej slovenskej obci Brekov.