Zemplén a Sztáray kódexben - Dongó Gyárfás, Gejza 1853-1928
Latinský originál a maďarský preklad listín z XI.-XII.kapitoly; listina Karola Roberta z r. 1312 o kostole sv. Juraja v Michalovciach, o výmene majiteľa hradu Brekov z r. 1314; listina kráľovského sudcu Pavla z 15. septembra 1335 o majetkových sporoch v Michalovciach - dôkaz existencie kaplnky sv. Margity