Birtokvétel
Od grófky [?] (Gedeonné) Rádayovej v Brekove odkúpili tamojší gazdovia 100 jutár pôdy za 84 tisíc korún a od grófa Gabriela (Gábora) Lónyaya v Slavkovciach odkúpili tamojší gazdovia pozemok za 70 tisíc korún.