A sárosvármegyei állami elemi iskolák elhelyezéséröl
Podľa správy kráľovského školského inšpektora boli vybudované štátne ľudove školy v Bardejove, Brestove, Demjate, Giraltovciach, Kysaku, Krivanoch, Lemešanoch, Plavči, Sedliciach a Vyšných Raslaviciach v celkovej hodnote 204.919 korún. Škola v Ostrovanoch je v štádiu výstavby a v Komárove je zatiaľ umiestnená v prenajatej budove.