A közigazgatási bizottság üllése
Krátko o prvom zasadaní zákonodarnej komisie Zemplínskej župy v novom roku 13. januára 1908 s hlavným županom Gyulom Mecznerom, na ktorom o.i.prejednávali záležitosť neuhradených výdavkov na nové školy v Pozdišovciach a v Močaranoch. Žiadosť I. Bendu o povolenie otvoriť súkromnú školu v Budkovciach /Bude zaslaná ministrovi na schválenie/.