Egy adat Csebinye névjelentéséhez
Dohady o dnešnom názve osídlenia Lobor z čias Belu IV.: Medzilaborce. Csebinye /Čabiny/ v dobe Anjouovcov sa volalo Chehbinye.Zakladateľom by mohol byť pán Cseh, ktorý vlastnil aj Lobor.