Helyrajzi politikai jegyzetek Varannó mezövárosrol. Notitia Typographyco /!/ Politica oppidi Varanne - Dongó Gy., Gejza
Preklad latinského originálu zo zbierky dokumentov r.kat. fary z r.1814. O majiteľoch mesta, medzi ktorých patrila aj A.Báthoryčka.Aj tu vraj kántrila komorné ako v Čachticiach. Potvrdzuje to výpoveď jej sluhu Ficka. - O hrade Čičva, ktorý ešte r.1618 bol zachovaný. Trpel od Thökölyovcov. R.1704 obnovený.