Történeti jegyzetek Zemplén vármegyéröl. 91 - Dongó Gy., Gejza
Roku 1676 Košice na južnej strane opevnili citadelou. Košická porada o odrezaní malkontentov od Sedmohradska. Malkontenti robili prepady na Dargove. V Košiciach generál Cob menovaný za armádneho veliteľa, proti malkontaentom a kurucom zaviedol mučivé popravy. Oni sa za to kruto pomstili nemeckým vojakom. Cob odvolaný, nahradený zmierlivým gr. Wrbnom. Gubernátor Ampringen prenasledoval zemanov. Roku 1680 Imre Thököly organizuje sprisahanie, Leopold a Zigmund Drugeth sa usilujú o zmier, zemplínski zemani žiadajú odpustenie daní.