Ciróka miróka. Mesébe való história arról, milyennek képzeli a püspök a községi iskolát
Podmienky košického biskupa na založenie obecnej školy v Dlhom nad Cirochou, namiesto nadostačujúcej cirkevnej školy - podľa referátu Dr. Istvána Szirmayho na zasadaní župnej správy Zemplínskej župy.