Űnnepi beszéd - Novák, Ján
Na michalovských oslavách 15. marca 1906 dúbravský gréckokatolícky farár v prejave porovnáva jar 1848 s jarou 1906, líči temnú politickú situáciu a michalovským slúžnym (Andor Bajusz, Elemér Fejér, Géza Zombory), ktorí na znak protestu podali demisiu, vyslovuje uznanie celého okresu, vyslovuje im dôveru a sľubuje pomoc.