Uj évi memento - Demeter, Ján
Úvaha falkušovského prispievateľa novín o hodnotách, cieľoch života: práca, vzdelávanie, hmotné a duchovné zveľaďovanie, k čomu privedie uvážlivé hospodárenie s danou chvíľou.