Elfogott kivándorlók
Žandári v Medzilaborciach zadržali 5 vysťahovalcov z okolitých dedín, ktorí bez pasu chceli ísť do Ameriky a zatkli aj vysťahovaleckých agentov Františka (Ferenc) Kalinovszkého a Alexa (Elek) Kopejuka, ktorí pašovali mládencov do Haliče.