Zemplén a Sztáray kódexben. 14 - Dongó Gy., Gejza
Hlásenie jágerskej kapituly zo šetrenia na rozkaz kráľa Ľudovíta I. zo dňa 6. januára 1345, prevedeného kvôli zisteniu dedičného vlastníctva majetku potomkov rodiny Jákó, patriaceho k zámku v Michalovciach. Podľa svedectva jedného vypočúvaného staršieho minoritu z inej župy hovorí sa o kostole P.Márie v Michalovciach, v ktorom on pred vpádom Tatárov slúžil svätú omšu. Tento kostol i dnes stojí