Iskolalátogatás
Gyula Scherer - riaditeľ dievčenskej meštianky v Ujpesti (HU) - vykonal v dňoch 29. a 30. apríla 1909 z poverenia ministra návštevu meštianskych škôl v Michalovciach. Po jej ukončení menovaný vyjadril svoju spokojnosť s poriadkom, študijnými výsledkami i výchovou na týchto školách.