Jelen Mátyás - L. [=László E.Flóris?]
Nekrológ a popis pohrebu michalovského učiteľa, riaditeľa, funkcionára župného a oblastného učiteľského spolku, podporného spolku. Mátyás Jelen sa narodil 18. februára 1841 v Prešove, tam maturoval na gymnáziu, v Košiciach skončil učiteľský ústav a od r. 1868 dlhodobo - 37 rokov - pôsobil v Michalovciach, kde v čase jeho príchodu bolo veľmi zriedkavé maďarské slovo. Umrel 17. februára 1905. Mnohotisícová účasť ľudí z Michaloviec a z celého Zemplína svedčí o veľkej obľúbenosti a autorite zosnulého.