Katonai kirendeltség Nagymihályon - Rip
Reportáž o príchode žandárov a roty vojakov do Michaloviec - všetko slovenskí chlapci zo Šariša. V nedeľu žiaci učňovskej školy spievajúci rev. piesne pochodovali mestom. V tom ich vojsko v plnej poľnej obkľúčilo, zahnalo do školy, potom ich po jednom vypúšťali. Večer odišli aj žandári, v pondelok aj vojsko.