Pásztorjáték
Pochvalné hodnotenie vianočných hier "Obrátenie pohana" od Alexandra (Sándor) Oppitza, ktoré michalovský rímskokatolícky farár nacvičil s učiteľom Emilom Kneiszlom. Aj dekorácie zostavil Alexander Oppitz. Správa vyzdvihuje maďarizačné poslanie pašiovýách hier. Uviedli ich žiaci, ktorých rodičia ani nevedia po maďarsky.