Polgári iskolai értesitö - L.-g
Výročná správa meštianky za rok 1911-1912 o 6.školskom roku činnosti školy v Michalovciach. Zostavil riaditeľ Štefan (István) Deák. Vstupom k správe o činnosti sú stručné dejiny Zemplína na 8 stranách z pera riaditeľa. Chlapčenská a dievčenská meštianska škola funguje so štátnou (4000 korún ročne) a s obecnou podporou a je pred poštátnením. Triedy sú umiestnené v zdravotne vôbec nevyhovujúcich miestnostiach. Počet žiakov je 171, z nich 7 je nemeckej a 12 slovenskej národnosti. Profesorský zbor je 8-členný. Výročná správa vyšla v tlačiarni B.Landesmana v Michalovciach.