A szolgabirák elmozditása
László Kazay, zástupca podžupana v sprievode Aladára Garama a žandárskeho nadporučíka ako aj 40 žandárov, prišiel do Michaloviec, aby odstránil z úradu slúžneho Eleméra Fejéra. Ten odoprel odovzdať úrad, podobne ako i Andor Bajusz, preto ich Kazay odstránil z úradu brachiálnou mocou. Popoludní sa prišlo so slúžnymi rozlúčiť a pokloniť sa im obecné zastupiteľstvo.